A l’ultim article et parlavem de l’estil de la piscina, però un cop tenim clar quin estil de piscina volem i quin s’adequa millor al nostre jardí i edificació, se’ns presenten centenars de nous dubtes, entre ells el primer:

piscina d’obra o prefabricada? i de quin tipus?

TDP027- construcio_piscinas (1)
designrulz

T’expliquem de manera resumida les quatre idees principals perquè puguis tenir més fàcil triar entre les múltiples opcions.

1.- Les piscines de formigó

Són les piscines d’obra de tota la vida, es tracta de piscines construïdes a la manera tradicional. Els murs són de formigó igual com es construeix un mur de contenció. Són més costoses encara que ofereixen llarga durada i les formes geomètriques que presenten aquestes piscines solen ser les tradicionals. També els materials de revestiment que solen ser rajoles, gressite o com antigament, pintades.

TDP027- construcio_piscinas (2)
Houzz

2.- Les piscines de formigó injectat

Són una variació serien les , que és un tipus de formigó armat, resistent i que s’adapta a moltes formes. Per construir la piscina després de l’excavació, es dóna forma a la piscina mitjançant parets de blocs i s’instal·la una estructura de malles de ferro al voltant de les parets. Seguidament es projecta el formigó, que consisteix en una barreja de ciment i aigua a gran pressió sobre l’estructura que permet molts acabats diferents. Ofereixen gran durada i resistència. Les formes poden ser regulars o totalment capritxoses, com les podeu veure en hotels i ressorts de vacances.

TDP027- construcio_piscinas (3)
El mueble

3.- Les piscines de fibra de vidre

I de les piscines prefabricades destaquen les piscines de fibra de vidre , fetes de fibra de vidre reforçat (també n’hi ha de polièster) on la piscina ha estat modelada prèviament amb una forma definida i d’una sola peça. Per instal·lar la piscina, cal treballs d’excavació en el terreny, deixant el forat necessari. Per recolzar-les i donar fermesa al terreny es fa una base en formigó i el voltant de grava. Són de formes i mides estandarditzats, principalment ovalades, rectangulars o en forma de ronyó.

TDP027- construcio_piscinas (4)
ecossistemas

4.- Les piscines folrades de liner

I finalment destaquem les piscines folrades de liner, són prefabricades modulars que es construeixen unint diferents panells d’alumini, acer o PVC obtenint la forma desitjada i revestida amb un vinil (liner).
Per a la seva construcció, un cop excavat, col·locada les infraestructures, s’estabilitza la base amb una capa de morter i s’acoblen els panells. Finalment es fa el revestiment de vinil / liner que amb la pressió de l’aigua s’adherirà a les parets de l’estructura. En comparació amb altres piscines sol ser més assequible, estant disponibles en una sèrie de dissenys i models diferents. El vinil pot reproduir qualsevol imatge imitant així qualsevol material des gressite, rajoles, sanefes, mosaics…

TDP027- construcio_piscinas (5)
El mueble

En tots els casos veiem que en l’obra és necessària:

  • l’excavació del buit segons la forma (a no ser que sigui una piscina elevada)
  • construir el vas o muntar el contenidor
  • instal·lar i connectar les infraestructures de fontaneria : boca de succió, skimmers, filtres. .,
  • instal·lar el recobriment ja sigui rajola, pintura o liner,
  • i finalment no oblidar el coronament de la piscina.

Com sempre l’èxit pot dependre de la professionalitat i qualitat de l’empresa constructora.

www.tallerdepaisatge.com
www.tallerdepaisatge.com

Recorda que nosaltres no només et podem ajudar en el disseny de la teva piscina i de l’espai exterior que l’envolta, sinó també porta-te l’obra amb l’empresa de construcció de piscines de la nostra confiança amb la que treballem des de fa anys.

www.tallerdepaisatge.com
www.tallerdepaisatge.com