Taller de paisatge

En certes espècies de la naturalesa, el color vermell és usat com a advertència per avisar als depredadors de la seva toxicitat i / o mal gust.
I alguns estudis científics demostren que en els humans, la visió del color vermell provoca que els nostres músculs reaccionin més ràpid i amb més força. El vermell augmenta la nostra reacció física perquè ho percebem com un senyal de perill.
Així no és estrany que el vermell simbolitzi el poder, color a què s’associa amb la vitalitat, la iniciativa i l’ambició, el coratge i una actitud optimista davant la vida.

Paisatgisme al Baix Llobregat

No volem donar-vos les claus per fer del vostre espai exterior un entorn vigoritzant, però si més alegre, atrevit i original, i com no, de disseny, basant-nos en el cromatisme del vermell.

TDP012 - atrevete con el rojo (1)
pinterest

Començant per les parets en un pati o terrassa, combinar els colors d’una o més parets o els límits del teu espai exterior amb un color potent com el vermell produeix efectes molt interessants.

TDP012 - atrevete con el rojo (2)
pinterest

Aquests retocs poden venir reforçats per l’ús d’accessoris com els testos, jardineres, gerros del mateix color o amb estampats.

TDP012 - atrevete con el rojo (3)
pinterest

Altres elements del mobiliari, o el mateix mobiliari, hàbilment combinats amb els tons de la vegetació i del paviment poden crear atmosferes molt interessants. Atmosferes que reforçades a la nit amb una adequada il·luminació indirecta generen el perfecte ambient exòtic i elegant.

TDP012 - atrevete con el rojo (4)
pinterest

Encara que també n’hi ha, potser posar un paviment vermell cridaner resulti una mica estrident. Ara bé, en alguns racons o en els límits, a manera de mulch sobre la terra, podem posar graveta sintètica pintada, plàstic reciclat i fins i tot vidre esmerilat de color vermell creant efectes molt interessants.

TDP012 - atrevete con el rojo (5)
pinterest

Si no volem ser tan atrevits, i anar al segur, no ens fallarà el posar aquest toc de color a la gamma decorativa dels tèxtils: coixins, mantes, cortines, espelmes o tendals.

TDP012 - atrevete con el rojo (6)

I gairebé el més important, no oblidarem allò que de forma natural dóna la coloració i la textura al jardí: la vegetació. Flors, arbustos de fulla rogenca o arbres de fulla caduca ens poden ajudar a donar aquesta nota de color al nostre jardí.

TDP012 - atrevete con el rojo (7)
pinterest

Arbres de fulla rogenca a la tardor de gran port com els aurons i alguns roures, o altres més adequats a jardins petits com la Grevillea, el liquidambar o la prunera vermella.

Paisatgisme a Reus

Arbusts adequats també per a terrasses són els cotoneaster i les piracantas de fruit vermell, o de floració vermella com algunes camèlies, rododendres, azalees, callistemon, fúcsies, Hebes, i com no la reina del jardí, les roses.

TDP012 - atrevete con el rojo (8)
pinterest

Enfiladisses pels límits del nostre jardí o per realçar la pèrgola, podem implantar varietats vermelles de buguenvíl·lees, mare-selves o loniceras.  També amb fulles de coloració vermella a la tardor com la vinya verge.

Paisatgisme a Olesa de Montserrat

I finalment ja sigui en parterres o en testos i jardineres disposem de gran varietat de flors perenes: peònies, lobèlies, geranis, crisantems, clavells, gervera, o de temporada com la petunia o les dàlies, bulbs com els gladiols i les tulipes, ciclamen per hivern, així com cactus de floració vermella.

TDP012 - atrevete con el rojo (9)
pinterest

Esperem que amb aquestes indicacions us animeu a donar aquest toc de color al vostre jardí o terrassa. Aplicable també a altres colors cridaners com el groc, fúcsia o taronja. I sempre, per assegurar el resultat, el teu paisatgista de confiança et pot ajudar. Contacta’ns

Paisatgisme a Barcelona