Taller de paisatge

A Taller de Paisatge ens agrada dir que són l’estudi de paisatgisme on dissenyem i fem realitat el jardí dels teus somnis, i en aquest cas vam fer realitat el somni de Pilar i la seva família.

Situació de partida : jardí original

Aquest jardí està ubicat en un espai de gran complexitat de disseny i aprofitament ja que es tracta d’un passadís de 40×4,3m, en lleugera pendent, que uneix l’habitatge amb el garatge. És el clàssic parcel·lari antic de poble, de carrer a carrer.

jardi a remodelar
www.tallerdepaisatge.com

A l’espai hi havia arbres alguns en bon estat, com una alzina, un Brachychiton i un til·ler, i altres no tant. Els murs estaven bastant deteriorats i el terra molt irregular.

Requeriments del client pel seu nou jardí 

El requeriment del client era crear un jardí modern, contemporani, net i ordenat, que mantenint l’ús de pas d’unió entre la casa i el garatge, aportés nous usos com a zona de descans, zona de té, zona de jocs i per a festes familiars, i que a més la vista des de la casa fos àmplia i verda i que a més a més es protegís la vista de i des d’un edifici proper. Tot un repte!

I com tothom avui en dia, volien un jardí de poc manteniment, tant en consum hídric, esporga i sega, com en recollida de fulles.

Disseny del jardí

Com a primera decisió de disseny vam optar per idear estances separades per panells d’acer corten, on també hi ubicàvem els llums.

Disseny jardí 3D render

Vam aterrassar la lleugera pendent amb graons d’acer corten per incrementar l’efecte de diferents zones.

Disseny jardí 3D render

Vam dissenyar un camí de forma sinuosa però de marcat caràcter transversal per visualment fer més ample l’espai i escurçar el passadís.

Disseny jardí 3D render

Unes bandes amb canvi de color de graves ens ajuden a aquesta percepció. Folrant amb corten les columnes en aquestes bandes també potenciàvem l’efecte.

Vàrem proposar eliminar els exemplars arboris i arbustius en mal estat o que ens entorpien els nostres propòsits i plantar de nous.

Disseny jardí 3D render

El disseny es completava afegint plantacions de planta mediterrània baixa al llarg del camí així com plantes enfiladisses en els murs ja restaurats, que  proporcionen el verd i el color al jardí. La cirereta del pastís van ser els rosers petició expressa de la nostra clienta.

Disseny jardí 3D render

Un altre factor d’èxit ha estat la il·luminació del jardí enfocant els panells de corten, de disseny exclusiu que vam realitzar per al client.

Disseny il·luminació jardí

En aquest vídeo podeu veure el disseny complert que vam treballar a Olesa.

L’obra del jardí

El primer incident a l’obra va ser la necessitat de contenció pressupostària i per això vàrem adequar el disseny al pressupost del client.

lloses de formigó al jardí Panell de corten

Vam prendre algunes decisions que van abaratir l’obra sense perdre l’esperit. En lloc de folrar de corten les columnes vam optar per pintar-les amb pintura imitació òxid, vàrem limitar el nombre de separadors corten, vàrem fer servir grava de riu rentada en lloc de marmolina, i vàrem realitzar in situ els passos amb formigó armat en lloc de comprar i col·locar lloses prefabricades.

Pati amb sorra Panell corten disseny exclusiu

També vam optar per plantacions de menor port que el pensat inicialment i que ja han crescut de forma espectacular.

lloses formigó i graves jardí pati alzina

Un altre problema va ser que al tractar-se d’una parcel·la antiga els murs perimetrals no mantenien cap geometria fixa pel que vam haver de replantejar moltes vegades el camí de lloses perquè realment la visió fos la geometria que perseguíem.

camí de lloses de formigó panells acer corten

Vàrem tenir moltes altres incidències com passa en totes les obres, que van passar totalment desapercebudes pel nostre client, ja que la nostra forma de treballar és estar sempre molt a sobre de l’obra ajustant i corregint perquè el resultat sigui 100% el perseguit i compromès amb el client .

Resultat

100% satisfacció. Ja estaven encantats amb el disseny del qual no vam haver de tocar pràcticament res, i després de l’obra ens deien, és impressionant ha quedat igual que en els dibuixos. I molt important,  no vàrem gastar ni un euro més del compromès.

Ara ja gaudeixen del seu somni de jardí.

I en aquest vídeo podeu veure un resum de tota l’obra