Taller de paisatge

Hi ha alguna cosa meravellosament irreverent en dur a terme una activitat de la vida diària, a l’aire lliure, sense un sostre sobre el teu cap i cuinar és una d’elles.
Sovint busquem diverses maneres d’ampliar l’espai de la nostra llar, i vam ampliar cap a l’exterior a través de patis, terrasses i porxos, generant “habitacions verdes”.

310.- Jardí El Masnou (10)

TDP025 - cocinas exteriores (1)
Houzz.com

Espais d’ús comú interior, com les cuines i banys, s’han obert camí en l’aire lliure i ja són tendència en el disseny de cases i paisatgisme actual.

255.- Jardi Vallgorguina (16)
Les cuines exteriors són fruit de l’evolució de les barbacoes tradicionals afegides a la zona de menjador de jardí on reps als teus convidats, amics i familiars en menjars interminables o gaudeixes de vetllades sota els estels, el millor plaer de l’estiu!

217.- Jardi St Cugat (15)

151.- Jardi Tarragona (10)

Cuinar és una activitat considerada per molts com un plaer, relaxant, divertida i que es gaudeix molt més en companyia, per això una cuina exterior és ideal per a aquestes reunions, cuinant un per a tots i els altres col·laborant, o cuinant en grup.

TDP025 - cocinas exteriores (3)
Wwoo.nl

Fer-ho a l’aire lliure respirant aire pur rural, contemplant bells paisatges o simplement en el teu racó preferit del teu habitatge urbà, no només ens omple de beneficis l’estómac sinó també la salut física i mental. Acompanyant un jardí d’hortalisses i aromàtiques tindràs els ingredients frescos i a mà!

TDP025 - cocinas exteriores (4)
cotemaison.fr

I pràctic! Un espai exterior equipat amb el bàsic ens pot servir per no entrar a casa per a res, evitant embrutar i a més així evitar perdre’t res de la festa si et toca a tu cuinar. I es pot anar cuinant els diversos plats en paral·lel al menjar, tot sempre calent i acabat de fer!
Des de rústiques fins el més modern hi ha propostes de cuines a l’aire lliure per combinar amb cada tipus d’estil arquitectònic i de jardí.

TDP025 - cocinas exteriores (5)
Houzz.com

Trobarem propostes per a tot tipus de cocció des de la tradicional barbacoa de llenya o carbó amb graella, passant per forns elèctrics o de llenya, des de cremadors fins a planxes o fins i tot un teppanyaki japonès. 127.- Jardi Esplugues (12)

TDP025 - cocinas exteriores (6)
brianhoydesign.com

A més de l’espai de cocció solen incloure aigüera, nevera, taula de treball, rebost i armaris.
També les podem trobar integrals i amb rodes, ideals per instal·lar-les a l’aire lliure i recollir-les a l’hivern.
És molt important tenir en compte per al disseny exterior la protecció i la durabilitat de l’equip i dels materials ja que han de patir les inclemències del temps.

TDP025 - cocinas exteriores (7)
Houzz.com

Esperem us hagi interessat aquesta nova tendència en l’outdoor living, i recordar-vos que un bon paisatgista us pot assessorar en com treure el major partit amb un disseny a mida del vostre espai exterior. 324.- Jardí Corbera (6)