Taller de paisatge

Excepte els que realment gaudim cuidant la nostra terrassa o jardí, a qui no li agradaria tenir un jardí sense manteniment? Zero treball i zero cost!

Sincerament s’ha de dir no existeix un jardí sense manteniment, per molt que la majoria de clients ens el demanin, encara que si que podem aconseguir implantar un jardí de baix manteniment i que sigui funcional i bonic.

xerojardineria
estechareproducciones

I com podem reduir la necessitat de manteniment? El primer en que pensem és que tingui poques plantes.

jardí corporatiu
www.tallerdepaisatge.com

Actualment estan molt de moda els jardins de disseny minimalistes amb molts àrids (grava, roca, ..) i formigó o paviment, però sempre solen tenir. o no serien jardins,  alguna planta que necessita cura: reg, esporga, adob, li cauen les fulles, pot enxampar malalties, .. i aquest és el miracle o la desgràcia d’estar viu.

pati mediterràni
pinterest

Tant si optem per una jardí amb poques plantes o amb moltes, això sí, podem triar plantes que necessitin mínim reg, mínima esporga, pocs nutrients (adob), no perdin fulles i siguin resistents a malalties.

xerojardineria
marmol-radziner

Mínim reg ho podem aconseguir a força d’usar vegetació de poc consum hídric i amb sistemes de reg eficients i automàtics. Per a qui no agradi o relaxi el fet de regar, és obligatori la instal·lació de reg automàtic amb un programador, i si pot ser intel·ligent amb sensors de pluja i humitat, millor que millor. No hauràs de pensar en res més que en canviar la pila si és que la té!

Mínima esporga i mínima cura s’aconsegueix amb plantes de creixement lent, amb plantes perennes que no ofereixen el color de tardor però tampoc perden tantes fulles, i amb les autòctones de la zona que no necessitin massa atenció per ser adaptades al clima i que alhora són molt més resistents a les malalties locals.

jardí de graves
Kikuchi + Kankel Design Group

Per estalviar segues en el cas de la gespa ja que no hi ha mes opcions que substituir-lo per un altre element, varietat d’opcions n’hi ha com paviment, graveta, mulch, entapissants i gespa artificial.

gespa artificial
www.tallerdepaisatge.com

És imprescindible una bona qualitat dels elements tant vegetals com minerals per minimitzar l’adob i el risc de malalties. Les plantes han de ser adquirides sanes i amb bona presència. La terra ha de ser rica i de qualitat per a evitar-nos freqüents adobs i per assegurar la bona implantació de les espècies vegetals.

gramínies i crasses
www.tallerdepaisatge.com

Ara bé, un jardí de baix manteniment, no tindrà tanta possibilitat de canvi de colors i textures per les estacions, serà més immutable i hi haurà qui ho prefereixi i qui no.

Són també les diferents maneres de  gaudir d’una terrassa o un jardí, podem voler un jardí sense manteniment perquè ja hem treballat prou durant la setmana a l’oficina, la botiga o el taller per passar-te el cap de setmana cuidant el jardí, i el que volem és asseure’ns al sol amb una cerveseta o fer una barbacoa.

gaudir del jardí en família
pinterest

O no, o per contra, podem pensar que aquesta petita obligació periòdica d’estar un temps al jardí recollint fulles, flors o fruits, realitzant petites podes de formació, emparrant les enfiladisses, eliminant males herbes, tocant terra, .. és també una bona forma de gaudir teu jardí, de relaxar-te, de desestressar-se i sortir de la teva monotonia d’oficina, botiga o taller.  Per a mi ho és!

Però si vols un jardí amb el mínim manteniment , nosaltres te’l dissenyem, bonic i econòmic !!!