Taller de paisatge

Què ha de tenir una pèrgola per ser bioclimàtica?

Aquestes pèrgoles estan construïdes íntegrament en alumini i s’adapten a les condicions climàtiques de cada moment per proporcionar un ús continuat de la nostra Terrassa o jardí durant totes les estacions de l’any.

Biossun
Biossun

Són capaces de bloquejar els rajos solars alhora que permeten una ventilació ascendent refrescant el espai en època més calorosa.

Són capaces de proporcionar un tancament estanc quan la pluja o la neu són presents alhora que permeten orientar les lames en la direcció dels raigs solars per fer-la més confortable en època de fred.

Per això es diuen bioclimàtiques, perquè és un sistema capaç de regular per si mateix, “de manera natural” la temperatura de l’espai exterior.

Les Lames

Les lames acostumen a ser orientables entre 120-170º, així no només permeten protegir de la radiació solar mantenint un espai ben il·luminat, sinó també generen ventilació natural mantenint l’espai ombrejat. La circulació d’aire entre les lames evita l’efecte hivernacle, l’aire es renova i es refresca funcionant com una climatització natural.

pinterest
pinterest

Les lames es tanquen en cas de pluja o neu. L’aigua s’evacua per un lateral de la pèrgola, d’aquesta manera no s’acumula sobre elles evitant que l’aigua caigui un cop es tornin a orientar les lames. A més aquesta aigua pluvial es pot recuperar si es desitja.

Les adossades contribueixen a l’eficiència energètica en els edificis, disminuint les necessitats de climatització, protegint les façanes de la insolació i el mobiliari exterior de el sol i de la pluja.

Render Taller de Paisatge
Render Taller de Paisatge

Sistemes intel·ligents

Amb un sistema intel·ligent, la majoria disposen de sensors de pluja i vent i de forma automàtica poden ser capaces d’orientar les lames segons la radiació solar i el vent que reben, ajustant-se a ells per oferir una temperatura regular.

En els models més senzills el sistema es maniobra mitjançant una maneta en el cas d’accionament manual o a un interruptor o comandament a distància en l’accionament elèctric.

Durmi
Durmi

Gràcies a l’avançat disseny dels seus components, també es pot dir que solen ser sistemes gairebé totalment silenciosos.

Els materials

Els materials utilitzats són duradors i reciclables 100%. Acostumen a estar disponibles en multitud de colors, amb unes cartes RAL, que faran que la integració a l’edificació i a la resta de jardí sigui bufar i fer ampolles.

biossun
biossun

Tot i que el seu disseny sigui molt contemporani i minimalista per la senzillesa, i avantguardista i innovador alhora, poden també adaptar i combinar perfectament en entorns més clàssics i fins i tot rústics. Disseny modern i atemporal que encaixarà perfectament en tots els estils
Arquitectònics

Solisysteme
Solisysteme

Accessoris

Accessoris que combinen amb pèrgoles d’aquest tipus són cortines, persianes, estors, panells de vidre i gelosies o sistemes corredís amb lames.

Green Design
Green Design

No oblidem d’altres elements tan importants com la il·luminació, que pot estar perfectament integrada per exemple amb llum led regulable, ja sigui en lama o estructura, diferents opcions de colors RGB, bandes STRIP-LED, focus de baix consum i tot controlat des del mateix comandament de la pèrgola.

Biossun
Biossun

N’hi ha també que integren calefactors, i algunes fins so, altaveus per a música per Bluetooth que permeten controlar des del telèfon intel•ligent. O per a entorns molt calorosos sistemes de nebulització d’aigua totalment integrats.

Lames retràctils

Una recent novetat que ja és el sumun de versatilitat són les pèrgoles bioclimàtiques de lames retràctils que permeten l’obertura total de la coberta, ideal per a èpoques d’hivern o per nits contemplant les estrelles.

Render Green Design
Render Green Design

Aquestes pèrgoles tenen un sistema estructural d’alumini, amb bigues-guia entre les que s’estenen i recullen un conjunt de lames tubulars que permet regular l’obertura i zona d’ombrejat, segons de la climatologia a través d’un mecanisme ocult.

Versatilitat

Terrasses, porxos o fins i tot una part de jardí poden convertir-se en un entorn acollidor, versàtil i, per tant, apte per ser utilitzat en qualsevol estació de l’any. No importa la seva forma, molts fabricants les desenvolupen a mida del teu espai i són adaptables a qualsevol edifici i configuració: autoportants, adossades, dobles, mixtes.

casasincreibles
casasincreibles

Amb una pèrgola bioclimàtica es pot ampliar la superfície habitable sense necessitat de realitzar obra en qualsevol ubicació, independentment de les característiques. Normalment no es necessiten permisos i depenen del municipi s’inclouen o no en la superfície construïda de l’immoble.

Les pèrgoles bioclimàtiques que van néixer com una solució ideal per a terrasses o jardins en hotels i restaurants, ràpidament s’han fet un lloc a les cases particulars.

Render Taller de Paisatge
Render Taller de Paisatge

Resumint, protegeixen de la pluja i de l’aire, del sol i regulen la seva la llum, i la seva configuració s’adapta a tots els espais d’exterior creant un ambient únic i exclusiu i donant una agradable sensació d’obertura i llibertat de visió. Vols una? T’ajudem?

Taller de Paisatge
Taller de Paisatge