Taller de paisatge

El que abans era considerat com un luxe, ara ja comença a ser habitual en residències privades.

255.- Jardi Vallgorguina (09)

Com et comptàvem en el nostre anterior article fins no fa gaire només trobàvem piscines desbordants en resorts i spas i ara, gràcies a noves tècniques i la seva popularització en ús, les podem tenir ja més assequibles d’ús exclusiu a casa nostra.

TDP044 piscinas desbordantes (7)
Rosagres

Però no són més cares? Quins avantatges tenen aleshores per compensar el sobrecost sobre les tradicionals piscines de skimmer ? T’ho expliquem.
Les piscines desbordants necessiten més espai ja que requereixen d’un dipòsit de compensació o espais de canalització suficients per emmagatzemar entre un 5 i un 10% del total del volum de la piscina de cara a que en tot moment tinguem l’aigua a nivell de sobreeiximent de la piscina. És molt important que els càlculs de les dimensions dels tancs compensadors, els diàmetres de les canonades, les pèrdues de càrrega, i altres especificacions els faci un bon especialista, sempre tenint en compte la quantitat de gent que habitualment es banyarà, per aconseguir mantenir sempre l’efecte de làmina desbordant contínua perfecte.

TDP044 piscinas desbordantes (4)
Opium Mustique

Aquest sistema implica major consum d’aigua i major consum energètic, ja que si volem tenir aquest efecte desbordant, necessitem aigua que constantment estigui entrant en el vas de la piscina.

TDP044 piscinas desbordantes (5)
www.piscinas.com

Per això les piscines desbordants són més cares d’instal·lació i manteniment que les del sistema tradicional de skimmer
Però, d’altra banda són mes higièniques, la filtració és més ràpida i constant, per això són les que cada vegada més es veuen en llocs d’ús públic, com hotels o centres esportius i cada vegada és més habitual que les normatives corresponents que regeixen aquest tipus d’instal·lacions d’ús públic, obliguin a utilitzar aquest sistema i no permetin piscines de skimmer.

TDP044 piscinas desbordantes (3)
Alila Ubud Hotel Bali

Les piscines desbordants permeten una renovació constant i completa de l’aigua en un període curt de temps permet automàticament retirar la brutícia de la piscina al mateix instant que la mateixa entra en el vas. D’aquesta manera, s’aconsegueix mantenir l’aigua molt neta i cristal·lina sempre, lliure de brutícia o impureses.

Els programes de filtrat solen funcionar en curts lapses de 30 minuts diverses vegades al dia. Com la brutícia que ingressa que l’espill de l’aigua flota durant unes hores, pot ser retirada abans que es submergeixi al fons i així no es requereix netejar fons.

TDP044 piscinas desbordantes (2)
luxurystate

A més si per algun motiu es consumeix aigua de la piscina, aquesta es reposa automàticament i per contra, si ingressa aigua de pluja, s’elimina només el volum afegit.

A les piscines totalment desbordants, la làmina d’aigua es veu al 100% des de tots els punts de vista. Molt important si els nens van a utilitzar la piscina, és que en desaparèixer els punts cecs, s’incrementa la seguretat i el control visual de l’espai.

A més a vessar, s’esmorteeix el soroll de xoc de l’aigua contra les parets. Són més còmodes i generen menys soroll.

I finalment, el plaer visual i el relax que proporciona l’aigua amb aquest efecte és infinitament més gran.

TDP044 piscinas desbordantes (6)
bernard Trainor + associates