Taller de paisatge

El disseny de piscines està en constant evolució i podem gaudir de múltiples estils …

des de les piscines clàssiques que ens transporten mentalment a escenaris de mansions de pel·lícula, a les piscines desbordants en zones amb pendent que et connecten amb el paisatge llunyà, passant per les piscines naturals en les que submergeixes en un paisatge salvatge o les de tall minimalista integrant-se a la perfecció amb l’edificació.

El primer dubte que se’ns presenta és quin serà el disseny més adequat per al nostre cas.

Doncs bé, hi ha diversos criteris, relacionats entre ells, que ens poden venir predeterminats o no, a tenir en compte per concretar el disseny d’una piscina:

  • l’estil, com comentaven al principi
  • l’ús que se li vol donar, per nadar, per jugar el nens, per refrescar-se ….
  • el color que es vol visualitzar ( que no es exactament el color del material de recobriment de la piscina)
  • els materials del revestiment i de la coronació
  • la ubicació, la mida i la forma dins de l’espai disponible
  • els accessoris necessaris escales, llums, instal·lacions,
  • el entorn de la piscina
  • i com no, el pressupost i els costos de manteniment.

En aquest article ens centrarem en l’estil i en propers articles desgranarem la resta.

www.tallerdepaisatge.com
www.tallerdepaisatge.com

Tant en el disseny com en els materials empleats, una piscina han d’estar d’acord amb l’estil de la resta del jardí i de la casa. Per exemple, una piscina de línies molt rectes i en micro ciment desentonarà amb un jardí molt orgànic com de tipus anglès o tropical, mentre que una piscina en forma de ronyó amb sanefa de gressite i vora de pedra no la posarem mai en una propietat de tall minimalista.

TDP026- estilo_piscinas (1)
El mueble

Les piscines clàssiques, senzilles, de formes regulars o en ronyó, solen ser comodí i encaixar en tot tipus d’espais, tant per l’edificació com pel tipus de jardí. Solen ser de gressite o pintades en tons blaus.

www.tallerdepaisatge.com
www.tallerdepaisatge.com

Però si volem donar un toc més personal, atrevit i integrat amb el paisatge, es millor ajustar-nos exactament més a l’estil del mateix.

TDP026- estilo_piscinas (2)
houzz

Les piscines més modernes o contemporànies solen encaixar bé amb construccions de línies depurades, més minimalistes i jardins oberts i sobris. Poden realitzar-se amb materials més moderns com el micro ciment, amb colors més agressius com ara el gris, o blau elèctric i amb formes més desproporcionades com per exemple en forma de canal.

TDP026- estilo_piscinas (3)
Designrulz

Dins d’aquesta tipologia podríem classificar les piscines desbordants que fonen el mar llunyà amb l’aigua pròxima o ofereixen un bell marc on enquadrar el paisatge, en tons blaus més clars que el mar solen donar molt bona imatge. Tot i que no cal tenir un mar de fons, la ciutat, un bosc, o el propi jardí de la finca poden ser un bon  fons escènic-

TDP026- estilo_piscinas (4)
arborètum

Les mini-piscines urbanes en àtics o terrasses és una tendència a l’alça a les ciutats, solen ser prefabricades, s’instal·len elevades, i queden molt bé folrades de fusta complementat una pèrgola, chillout o solàrium urbà.

TDP026- estilo_piscinas (5)
houzz

Les piscines naturalitzades, naturals o ecològiques són aquelles que fan servir plantes per al procés de depuració. Se’ls sol donar un aspecte més d’estany o llacuna que de piscina, i queden meravellosament integrades en jardins naturals, d’aspecte més anglès.

TDP026- estilo_piscinas (6)
Piscinasarena.com

També d’estil més natural, trobem les piscines de sorra.
Aquestes són un nou concepte de piscines fetes a mida i adaptables a qualsevol espai que proporcionen un ambient agradable i molt natural fàcilment integrable amb el jardí. Construïdes amb materials d’aparença natural, de tons sorra clara, aconsegueixen un efecte realment semblant a tenir una platja a casa, per això li va molt bé a jardins tropicals o mediterranis.

TDP026- estilo_piscinas (7)
haroldleidner.com

I finalitzarem amb un estil més rústic, de muntanya o camp, en el qual l’ambientació amb pedres, colors més verdosos i les formes més naturals contribueixen a una bona integració.

Si ja tens la teva piscina gaudeix-aquest estiu! I si estàs pensant en tenir-ne una contacta’ns i t’ajudarem! et fem des del disseny de la piscina, el projecte, si en cal, i l’obra.

www.tallerdepaisatge.com
www.tallerdepaisatge.com