Taller de paisatge

Per què pensem que les terrasses són només per al bon temps? Afortunadament, a gairebé tot aquest país, gaudim d’uns hiverns prou temperats com per a poder gaudir de la vida exterior tot l’any.

llars de foc exteriors
Pinterest

Un bon disseny de l’espai exterior i uns complements adequats poden ajudar-te a treure més profit de la teva terrassa i aprofitar-la en totes les estacions. Com? Et posem uns primers exemples.

Comencem amb les xemeneies exteriors que són ideals per a jardins, àrees de piscina i perfectes per a terrasses i pèrgoles a l’exterior.

llar de foc en porxo
pinterest

Una xemeneia exterior pot complir una triple funció: donar calidesa a un saló exterior a l’hivern o en les nits d’estiu, ser un element decoratiu i d’il·luminació, i finalment, si el disseny ho permet, servir de barbacoa durant tot l’any . En resum és una solució de luxe que aporta ús, calor, ambient i il·luminació.

llars de foc exteriors

Playa Vik Jose Ignacio

Si en dissenyar la teva terrassa o el teu jardí ja es té en compte, i en lloc de situar, per exemple la barbacoa en un lloc apartat del jardí, es col·loca en un lloc cèntric i no a gran altura, podràs fàcilment combinar aquests usos.

Barbacoa jardí
www.tallerdepaisatge.com

Respecte els materials bàsicament parlaríem de xemeneies d’obra (amb maó refractari, pedra, formigó, ferro, acer, ..) i de xemeneies portàtils, més de disseny, que són també resistents a les inclemències meteorològiques.

xemeneia exterior
garpa.de

I respecte a la combustió, a més de les tradicionals de llenya o carbó, trobem una gran varietat de xemeneies de disseny, de funció principalment decorativa, de gas, a destacar les de bioetanol.

El bioetanol és un biocombustible que només allibera vapor d’aigua i el mateix CO2 que genera una espelma. És net, econòmic, ecològic i no fa olor, i gràcies a aquest sistema es poden realitzar dissenys espectaculars que combinats amb entorns arquitectònics únics donen lloc a espais de somni.

llar de foc de bioetanol
Safretti

Una altra solució potser menys romàntica però més pràctica són les estufes i calefactors que tan populars s’han fet a les terrasses de les nostres ciutats, tant fixos com mòbils, elèctrics o de gas.

estufa exterior
Heatstrip

Hi ha una gran varietat de dissenys més adequats per a l’ús a la llar que van des de les tradicionals estufes fixes a dissenys mòbils súper atrevits que transformen la forma d’entendre la calefacció d’exteriors ja que aquesta passa a ser un element decoratiu.

estufa exterior
Planika

Els avantatges són que no has de tenir tan en compte aquest element a l’hora de dissenyar l’espai, pots canviar-lo de lloc i que pot ser guardat al traster quan no es requereixi. Això sí .. hi ha dissenys tan espectaculars que potser no els vulguis recollir mai.

Estufa exterior
Serenite Luxury Monaco