Taller de paisatge

S’acosta el Nadal i ja ens trenquem el cap amb tots els preparatius per a les festes i la decoració de la llar i del jardí.

Un element fonamental és l’arbre, que any rere any decorem amb els mateixos guarniments que anem acumulant amb el temps. I si aquest any canviem? Innovem? Esteu en blanc?

El Mueble

El Mueble

Que us sembla un arbre de Nadal guarnit amb clau blanca? Molt natural, alegre i hivernal. Tria de la teva col·lecció aquells que encaixin, compra alguns de nous i perquè no, si ets manetes prepara alguns tu mateix (DIY), et donem unes quantes idees.

El Mueble
El Mueble

Primer: senzill i elegant
Sense abusos ni exageracions, només l’imprescindible, ja saps que menys és més. Tria quatre o cinc elements decoratius i repeteix, amb variacions si vols però no pengis tot el que tinguis.

El Mueble
El Mueble

Segon l’imprescindible: el blanc
L’únic secret d’aquest arbre és decorar-bàsicament amb decoracions blanques, res més. Segons la resta de materials emprats en els ornaments, el blanc pot derivar a tons fusta, verds, grisos i platejats, però és important que predomini el blanc.
I una de les paletes de colors que més elegància i bon gust respira és la de blanc i plata. Aquesta combinació aconsegueix fer ressaltar textures, mides i volums, a més de donar un aire xic a tota la decoració. Ens recorda el fred clima que caracteritza aquesta època de l’any.

www.cordestel.es
for-the-home.com i stylelovely.com

I una altra molt encertada és el blanc amb els tons fusta, igualment elegant, però més rústic, és ideal per a cases de muntanya. Ens evoca l’arbre en tota la seva naturalitat en el bosc.

Tercer, natural: fuig dels artificis i ornaments recarregats.
Utilitza en la mesura del possible elements naturals, tot i que l’arbre de base sigui artificial, et donarà un ambient molt més càlid.

Per exemple: Pinyes i fruites, branques i fustes, flors blanques i fulles.. i galetes de gingebre

artsncrafts.es

Teles orgàniques amb roba de sac o cotó i estrelles de qualsevol material són sempre èxit segur

www.brit.co
pinterest

Guarniments de paper o tela, amb escriptura o partitures musicals

julpyssel

Boles de vidre (o millor de plàstic si tens nens o mascota a casa) totalment transparents o blanques …

El Mueble
El Mueble

Finalment, no oblidar! La il·luminació també ha de ser blanca per potenciar aquests efectes esmentats.

pinterest

Una altra opció molt hivernal és que l’arbre, artificial en aquest cas, sigui també blanc, en aquest cas predominaran millor el segon color de base que hem comentat, per exemple el plata. Els acabats metàl·lics és la millor opció per crear contrast, i un look elegant però ple d’impacte visual.

El Mueble
El Mueble
trendytree.com

I si ja tens un arbre nadalenc verd, abans de penjar tots els adorns, pots ruixar amb neu artificial. És una forma econòmica i senzilla d’obtenir un aspecte més blanc i hivernal.

Estic convençuda que amb aquests consells no et caldrà un paisatgista per dissenyar el teu arbre, però si ho necessites per la teva empresa i si vols et podem ajudar.