Taller de paisatge

Dissenys 3D per triar el teu jardí

Cada vegada és més comú en el món de l’arquitectura i l’interiorisme la utilització de dibuixos en 3D i representacions fotorealistes per assegurar el bon funcionament del disseny proposat. Avui dia no hi ha millor manera d’entendre i tenir una idea del nou disseny que veure-ho en 3D.

www.tallerdepaisatge.com
www.tallerdepaisatge.com

En el món del paisatgisme, excepte en obra pública, encara no és molt utilitzada aquesta tecnologia, però no per això menys útil, ja que no només ens permet simular el resultat, sinó predir com quedaran dins de x anys aquests elements variables amb què juga el paisatgisme: les plantes.

www.tallerdepaisatge.com
www.tallerdepaisatge.com

És ben cert que el dia que sol estar pitjor un jardí és el dia de la seva inauguració, dius uff, que pobre … i per altra banda també és ben cert que moltes idees de disseny al cap de cinc anys, quan l’arbre a crescut i l’arbust s’ha extralimitat les canviaries.
No seria un encert poder veure i passejar per el teu jardí simulant com estarà ara, i perquè no, com estarà d’aquí a cinc o deu anys?

www.tallerdepaisatge.com
www.tallerdepaisatge.com

En lloc d’haver de dependre de la imaginació per veure si el camí serà prou ample, camina virtualment a través del teu jardí abans fins i tot de l’aprovació de les especificacions o dissenys. Vols veure aquest mur cobert de buganvilla en flor? No hi ha problema. Vols veure la vista des de la finestra? Entra i mira. Canvies d’idea i ara vols llençar el mur i plantar una tanca … ja ho tens visualitzat.
És la manera segura com a client d’evitar pagar per la feina de disseny que no vols, i assegurar-te que quan es construeixi serà exactament el que tu havies somiat. T’evites errors i malentesos en l’obra, tot aquesta molt més controlat i la comunicació i enteniment entre el client i el paisatgista és infinitament millor.

www.tallerdepaisatge.com
www.tallerdepaisatge.com

¿I com saber si el seu paisatgista treballa en 3D? Sempre és una bona idea preguntar quan t’informes dels possibles candidats, i fer una ullada als exemples de dibuixos i presentacions en 3D, i vídeos d’altres projectes.

www.tallerdepaisatge.com
www.tallerdepaisatge.com

Et resumim les 3 raons per les que val la pena contractar un disseny en 3D:

1. Entendre plànols 2D tradicionals i elevacions pot ser difícil. La possibilitat de veure i experimentar el disseny en 3D t’ajuda a entendre com es va a treballar i com més s’entengui la feina millor es prendran decisions. A més, el disseny pot anar canviant durant les reunions amb el paisatgista, seguir aquestes reunions amb el 3D és la millor manera, com a clients, de ser inclosos en el procés de disseny. És una gran manera de comparar i contrastar diferents opcions de vegetació, materials, formes, textures i altres acabats proporcionats pel teu paisatgista i decidir més fàcilment.

157.- Disseny Jardi Castelldefels (8)

2. El disseny 3D ajuda a reduir els canvis després de l’inici de l’obra (perquè no t’agrada, o perquè no funciona, o perquè no s’havia pensat en allò ..), el que ajuda enormement a estalviar temps, evitant retards innecessaris , i diners. El cost invertit en 3D sol ser sempre recuperat amb escreix en el moment de la implementació.

www.tallerdepaisatge.com
www.tallerdepaisatge.com

3. T’ajuda a evitar el pagament per treball no desitjat. Tenir una idea clara del seu projecte abans que comenci la construcció és el millor mètode per reduir de manera significativa el problema de les càrregues innecessàries. És una eina molt poderosa per a l’aprovació del disseny i evitar malentesos tant en l’execució com en la factura.

Però recordar que el disseny 3D no procedeix de programes d’ordinador. El disseny ve dels professionals paisatgistes que han passat incomptables hores dissenyant, revisant els plans, millorant detalls i escoltant tot el que vols al teu jardí. L’ordinador només ajuda a representar-lo.

www.tallerdepaisatge.com
www.tallerdepaisatge.com