Taller de paisatge

Per què ens sentim millor quan estem en contacte amb la natura ?

És només per l’aire menys contaminat o per l’amplitud dels espais oberts? O hi ha alguna cosa més?

La densificació de les ciutats ha anat debilitant a poc a poc la relació intrínseca del gènere humà amb la natura.

Antigament els espais exteriors eren incorporats a l’habitatge per a la realització de tasques, per exemple les pròpies de la cuina i la neteja.

En l’actualitat, la tendència d’integrar els espais a l’aire lliure ve més provocada per un intent de restaurar aquest vincle perdut amb la natura, de manera que propici el descans i el relax de l’ésser humà pel fet de trobar-se en el seu entorn natural.

Jardí i piscina masia

Aquests espais a l’aire lliure de retrobament amb la natura es plasmen a les nostres ciutats en els parcs públics cada vegada més demandats per la població.

parc públic urbà
www.tallerdepaisatge.com

A una escala més petita, en les grans ciutats, l’accés a l’espai exterior en privacitat és gairebé considerat com un privilegi. Les terrasses, balcons, patis i jardins particulars, són una apreciada avantatge que pot aprofitar-se de moltes formes per aquesta reconnexió amb el natural i millorar així la nostra qualitat de vida.terrassa atic

Podem pensar en aquests espais com els llocs per als usos tradicionals de l’espai exterior: com a extensió de l’interior de l’habitatge ja sigui com a menjadors, salons chillout, barbacoes, o per a l’esport i jocs, com piscines, pistes de tennis, jocs infantils, solàriums …

terrat amb pèrgola i tarima i gespa artificial

Però també és possible transformar terrasses, balcons, jardins i patis, sense que importi molt la seva mida, en llocs relaxants en els quals abandonar-se a la contemplació i el descans de la ment, i en fonts de llum, colors i textures que puguin ser contemplats des dels espais interiors de la llar, i ens ajudin a reconnectar amb la natura.

vista jardí des de finestral interior

A través dels materials adequats, del mobiliari, de les plantes, dels tèxtils, dels colors, les textures i de la infinitat d’accessoris decoratius alhora que pràctics, un espai exterior pot convertir-se en un oasi en qualsevol habitatge.

jardí de disseny
secretgardens

Un paisatgista, a través de la seva mirada tècnica, sensible i innovadora, pot il·luminar-vos de com aprofitar al màxim un espai a l’aire lliure, alhora que inspirar-de noves formes d’estrènyer la relació entre l’interior i l’exterior, i d’aquesta manera millorar la vostra qualitat de vida. T’ajudem?

patí disseny
pinterest